Stekt lax med spenat och parmesan

Otroligt lättlagat och med härliga smaker.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer utan skinn
1/2 kg spenatblad
3 dl grädde
2 dl riven parmesan
1 msk koncentrerad hummerfond
1 tsk muskot
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i spenatbladen i 30 sekunder. Ta dem ur vattnet och vrid ur vattnet.
Blanda samman grädde, parmesan, hummerfond och muskot. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spenatbladen.
Stek fisken i lite olja, fem minuter på varje sida.
Lägg  fisken i ett smort ugnsfast fat. Häll över spenaten med gräddsåsen. Ställ mitt i ugnen och baka i femton minuter eller till dess att det får färg.
Servera direkt med sallad eller pasta.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner