Parmesankyckling

Klassisk och enkel italiensk kycklingrätt som du serverar med pasta eller en god grön sallad.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer utan skinn och ben
salt och peppar efter smak
2 dl ströbröd
2 ägg, vispade
4 msk smör
5 dl Spaghettisås (köp färdig eller hitta bra tomatsås bland våra recept)
4 tjocka skivor Mozzarella
2 dl riven parmesan
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Banka ner kycklingen med handen eller ett verktyg så att det blir ca 2 cm tjockt.
Salta och peppra runt om.
Doppa kycklingen i ägget och därefter i ströbrödet.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Vänta till dess att det blir ordentligt varmt.
Stek kycklingen så att den  får fin färg på båda sidor. Lägg tomatsåsen i botten på en stor ugnsfast form. Lägg därefter i kycklingen sida vid sida på tomatsåsen. Placera en mozzarellaskiva på varje kycklingbit och strö därefter över parmesanen.
Ställ i ugnen och låt stå till dess att osten smälter och får färg.
Ska du ha pasta kok den enligt instruktioner på paketet. Annars gör du en god grön sallad. Servera direkt när kycklingen är klar.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner