Ugnsgratinerad kycklinggryta

Rund och fyllig kycklingrätt som går hem hos alla.
Detta behöver du till fyra:
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 matskedar pressad citron
2 matskedar koncentrerad kycklingfond
8 medelstora potatisar, skalade och skivade
4 kycklingbröst, skurna i tärningar
4 skivor bacon, skurna i bitar
100 g smör, skuret i tärningar
2 salladslökar skurna i tunna skivor
4 dl riven Västerbottensost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
koka potatisen 10 minuter i saltat vatten.
Smörj en stor ugnsfast form med smör.
Blanda salt, peppar, citron, grädde och fond. Blanda så att socker och salt löser sig.
Sprid ut potatisen i botten på formen och därefter kycklingen. Sprid ut baconen ovanpå tillsammans med salladslöken och det tärnade smöret. Toppa med hälften av osten. Häll över gräddblandningen. Täck med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen i 45 minuter. Ta av folien och sprid över resterande ost. Baka ytterligare 20 minuter och servera sedan direkt.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner