Kyckling med enbär och rosmarin
Lättlagad rätt med mycket smak och enbär med rosmarin är en förträfflig kombination.
Detta behöver du till fyra:
4 Bröstfiléer av kyckling
1 matsked finhackad färsk rosmarin
16 enbär som du hackat eller krossat
1 matsked olivolja
2 dl helfet creme fraiche
1 matsked koncentrerad kycklingfond
2 dl vittvin
2 teskedar vitvinsvinäger
2 teskedar majsena
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla kycklingfiléerna med olivolja. Lägg dem sedan i en ugnsfast form med kanter. Strö över rosmarin och krossade enbär. Salta och peppra . Sätt formen på ett galler mitt i ugnen i 20 minuter.
Medan kycklingen är i ugnen blandar du först majsenan med lite vin så att den löser sig. Därefter rör du samman creme fraiche, fond, vinäger och vin och den lösta majsenan. Smaka av om det behövs salt.
När tiden är klar för kycklingen häller du försiktigt över din creme fraiche sås över kycklingfiléerna och ställer tillbaka formen i ugnen. Låt kycklingen koka ytterligare 15 minuter med såsen.
Servera med lite ris och en grön sallad.