Kyckling med hallonsås
Lättlagad och smakrik rätt som överraskar med hallonaromen som doftar sött, men där bären inte ger sötma i smaken utan en frisk syra.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst
2 teskedar timjan
2 teskedar rosmarin
2 matskedar olivolja till stekning
salt och peppar
såsen
2 dl frysta hallon
1 msk finhackad rosmarin
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt och peppar
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om och fördela timjan och rosmarin jämnt runt kycklingen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor ca fem minuter per sida till dess att den är genomstekt.
Flytta kycklingen till ett varmt fat.
Lägg olja, hallon, rosmarin och vitt vin i stekpannan utan att göra den ren. Stek till dess att hallonen mjuknat. Lägg i den pressade citronen. Rör om och koka upp. Låt koka till dess att såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med sås över. Gör en sallad, lite ris eller en god potatis på sidan.