Pasta med tomater, vitlök och ansjovis
En härlig smakrik pasta som är en italiensk favorit.
Detta behöver du till fyra:
2 burkar med hela skalade tomater
8 vitlöksklyftor
6 ansjovis filéer
1 dl smör i mindre bitar
1/2 tesked chilipulver
salt och peppar
spaghetti efter hunger
2 dl riven parmesan till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa tomaterna med händerna ner i en stor skål. Finhacka vitlöken och lägg i skålen. Finhacka ansjovisen och lägg i den tillsammans med smörbitarna, chilipulver, salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form. Vänd runt innehållet i skålen och häll det i ugnsfatet. Ställ det mitt i ugnen. Efter 20 minuter rör du om i blandningen och sedan bakar du ytterligare 20 minuter.
Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. När pastan är klar häll omedelbart bort vattnet, men spara en dl att använda senare.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över tomatsåsen och det sparade pastavattnet. Rör om och låt koka upp ca 3 minuter. Servera med riven parmesan.