Skriv ut recept Skriv ut recept

Pilgrimsmusslor med koriander och vitlök

En utmärkt och ganska lätt förrätt som du kan kombinera med ett bra ris till en huvudrätt.
Detta behöver du till fyra:
1/2 dl + 1 msk olivolja
1/2 dl pressad lime juice
1 matsked japansk soja
1 dl hackad färsk koriander
1 matsked krossade chili flagor
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 kg pilgrimsmusslor (15-16 st)
salt och peppar efter smak
3 dl creme fraiche
lime klyftor till serveringen
Så här gör du:
Blanda i en skål 1/2 dl olivolja, lime juicen, sojan, koriander, chiliflagorna och vitlöken.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna och lägg dem därefter i marinaden. Se till att alla ytor blir täckta.
Täck med plast och ställ kallt i 30 minuter.
Värm upp 1 msk olivolja i en stor stekpanna. Ta musslorna ur marinaden och stek dem i den heta oljan 2-3 minuter per sida så att de får lite färg.
Lägg musslorna på ett varmt uppläggningsfat. Droppa över resterande dressing och placera generöst med limeklyftor på sidan. Servera med en klick creme fraiche