Räksallad med vitlöksdressing
Lätt, gott och lättlagat. Kan vara en huvudrätt eller en förrätt. Kan också med fördel serveras som bufférätt.
Detta behöver du till fyra:
600 g räkor, skalade
200 g krabbkött
2 gurkor
Grön sallad
6 körbärstomater
1 knippa dill
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl gräddfil
1 matsked citronsaft
1 halv stor rödlök, hackad
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skala gurkorna, dela dem på mitten på längden och skrapa ur kärnorna. Skär sedan gurkan i mindre bitar.
Halvera körsbärstomaterna,
Blanda gurka, tomater, räkor, krabbkött, rödlök och dill. Salta och peppra. Blanda gräddfilen med, citronsaft, vitlök, salt och peppar,
Vänd ner dressingen i räkblandningen och blanda väl.
Lägg grön sallad på tallriken och ovanpå den en generös sked med räksalladen.