Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling med Senapssås

Lättlagad kyckling där du ska använda benen för bästa effekt. En liten överkurs som du kan ha nytta av i livet är att lägga kycklingbenen i saltat kallt vatten (1 msk salt per liter) i en skål i kylskåpet över natten. Du kommer att bli förbluffad över hur lätt köttet släpper från benen och hur mört det blir.

Detta behöver du till fyra:
1 dl plus 3 msk dijonsenap
1 tesked rökt paprikapulver
salt och peppar till kycklingen
2 dl tärnad tjockskivad bacon
8 kycklingben
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
1 tesked hackad färsk timjan
1 msk rivet apelsinskal
2 dl torrt vitt vin
2 dl tjock grädde
1 msk hela senapsfrön
rosmarin till dekor.

Så här gör du:
Blanda 1 dl senap med paprika och salt och peppar. Vänd eller pensla kycklingen i röran så att alla kycklinglåren blir täckta. Sätt kycklingen till sidan.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek kycklingen i hög värme på båda sidor så att den får färg, ca 3 minuter per sida. Lägg därefter kycklingen åt sidan och torka av stekpannan.
Stek bacon i stekpannan på medelvärme. Rör om då och då och stek till dess att baconen fått fin färg. Ta bort med pincett till en tallrik.
Lägg den hackade löken i stekpannan och stek den så att den blir mjuk. Rör ner timjan och koka samman under ett par minuter. Tillsätt vinet och den resterande senapen, apelsinskal samt senapsfrön och koka samman under ytterligare tio minuter. Rör ner grädden.
Lägg tillbaka kycklingen och koka den i såsen ca 15 minuter.
Servera med lite rosmarin och en pasta eller en god potatisvariation.