Skriv ut recept Skriv ut recept

En riktigt klassisk italiensk förrätt som också passar som en lyxig lunch. Supersnabb och enkel att tillreda. Tänk bara på att burratan ska vara färsk så den måste köpas samma dag som den ska användas, annars förlorar den sin krämighet. En fräsch och krämig favorit.

Det här behöver du till fyra:

4 st Burrata

400 g små tomater (t.ex. körsbärstomater, gärna i olika färger om du hittar)

100 g babyspenat (sköljd)

2 msk grön pesto

1 msk olivolja

1 msk ”balsamicovinägercreme”

salt och peppar efter smak

Så här gör du:

Skär tomaterna i klyftor. Blanda försiktigt tomater, spenat, pesto och olivolja i en bunke. Häll av burratan försiktigt så den inte går sönder. Lägg varje burrata i mitten av en tallrik, lägg sedan tomatblandningen runtom. Droppa balsamicovinägercremen runtom i salladen och avsluta med att strö lite peppar över burratan. Serveras omedelbart.