Spanska vitlöksräkor
En typisk rätt som du får som tapas i Spanien. Superenkelt att göra och du ger räkorna lite extra fart på vägen.
Detta behöver du till fyra:
8 hg räkor med skal
1/2 dl olivolja
8 vitlöksklyftor, skalade och skurna i lövtunna skivor
1 spansk peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk pressad citron
1 msk tomatpuré
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skala räkorna.
Halvera den spanska pepparn och ta bort alla frön. Finhacka därefter fruktköttet.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den steka till dess att den blir genomskinlig och lätt guldfärgad. Lägg i citron. paprika, rökt paprika, spansk peppar och tomatpuré. Rör samman och låt koka samman 3-4 minuter. salta och peppra.
Lägg i de skalade räkorna. Ta av värmen och låt räkorna ligga i kryddblandningen ca fem minuter. Servera med kraftigt bröd som ett litet tilltugg.