Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling med senapssås

Lättlagat och trevligt. Fin vardagsmiddag och uppskattad bjudmat.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer
1 msk olivolja
1 msk smör
1 msk torkad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
15 cl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 finhackad schalottenlök
1 msk dijonsenap
6 cl mörk rom
2 msk hela senapsfrön
2 dl vispgrädde
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader
Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna. Torka av kycklingen och krydda med salt, peppar och dragon. Stek kycklingfiléerna i smörblandningen så att de får färg runt om. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ i ugnen i 30 minuter. Lägg i löken i stekpannan utan att göra den ren. Stek löken mjuk. Häll vitt vit i  stekpannan med löken kvar. Rör så att alla rester i stekpannan löser sig i vinet. Lägg i fonden,senap och senapsfröna och rör om. Koka upp och låt koka så att vätskan reduceras till hälften. Rör ner grädden och koka samman till dess att det tjocknar något. Rör ner romen. Smaka av med salt.
Servera kycklingen med såsen och potatisklyftor och lite grönt.