Kyckling med svamp och vitvinssås med tryffeldoft
En lyxig kycklingrätt som är lättlagad och där du får en underbar doft från lite vit tryffelolja.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingben med skinn och ben kvar.
2 matskedar olivolja
2 matskedar smör
200 g blandad svamp
2 vitlöksklyftor, pressade
2 teskedar färsk timjan
salt och peppar efter smak
4 matskedar creme fraiche
1 tesked dijonsenap
1 tesked vit tryffelolja
15 cl vitt vin
grön sparris till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om. Lägg en matsked smör och olivolja i en varm stekpanna. Stek kycklingen ca 10 minuter till dess att den fått fin färg runt om. Lägg kycklingen i ugnen och låt den bli genomstekt. Det tar ca 10 minuter.
Halvera svampen. Lägg resterande smör och olja i en stekpanna och stek svampen på medelvärme 3 minuter. Tillsätt vitlök och timjan och stek ytterligare tre minuter. Tillsätt det vita vinet och koka samman till det återstår ca 2 matskedar vätska.
Tillsätt creme fraiche, senap och tryffelolja. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med svampsåsen, grön sparris och kanske en klick potatismos.