Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling med svamp och vitvinssås med tryffeldoft

En lyxig kycklingrätt som är lättlagad och där du får en underbar doft från lite vit tryffelolja.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingben med skinn och ben kvar.
2 matskedar olivolja
2 matskedar smör
200 g blandad svamp
2 vitlöksklyftor, pressade
2 teskedar färsk timjan
salt och peppar efter smak
4 matskedar creme fraiche
1 tesked dijonsenap
1 tesked vit tryffelolja
15 cl vitt vin
grön sparris till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om. Lägg en matsked smör och olivolja i en varm stekpanna. Stek kycklingen ca 10 minuter till dess att den fått fin färg runt om.  Lägg kycklingen i ugnen och låt den bli genomstekt. Det tar ca 10 minuter.
Halvera svampen. Lägg resterande smör och olja i en stekpanna och stek svampen på medelvärme 3 minuter. Tillsätt vitlök och timjan och stek ytterligare tre minuter. Tillsätt det vita vinet och koka samman till det återstår ca 2 matskedar vätska.
Tillsätt creme fraiche, senap och tryffelolja. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med svampsåsen, grön sparris och kanske en klick potatismos.