Skriv ut recept Skriv ut recept

En kycklinggryta alldeles som den serveras i Italien. Du får den inte sällan med kanin eller något annat spännande. En trevlig bekantskap med mycket smak.
Detta behöver du till fyra:
8 kycklinglår med benen kvar
3 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 msk pressad vitlök
1 gul paprika, hackad
1 röd paprika, hackad
1 stor morot, skalad och skuren i mynt
300 g champinjoner i skivor
2 dl kärnfria svarta oliver
1 msk torr oregano
6 droppas Tabasco
20 cl rött vin
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 l körsbärstomater i halvor
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek löken till dess den blir genomskinlig. Lägg i vitlöken. Lägg i paprikorna, morot, svamp och kryddor. Stek med löken i ca 5 minuter.
Lägg i kycklingen och låt den steka i två-tre minuter per sida.
Häll i vinet och rör om. Låt koka samman i fem minuter.
Lägg i de krossade tomaterna och tomatpuré Blanda samman ordentligt. Lägg i de halva körsbärstomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Låt koka i 30 minuter under lock. Lägg i oliverna och klipp över lite persilja. Servera med din favoritpasta.