Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad kyckling med lite bite. Riktigt bra mat till vin.
Detta behöver du till fyra:
8 stora kycklinglår
1 citron i klyftor till serveringen
marinaden:
2 tsk salt
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
Pirri-Pirri såsen:
12 droppar Pirri pirri
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
1 msk rökt paprika pulver
1 tsk salt
2 tsk torr Oregano
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.
Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig. Täck med plastfolie och ställ kallt minst en timma.
Blanda samman alla ingredienserna utom oreganon i en matberedare. Vänd ner oreganon sist.
Lägg kycklingen på en plåt och stek mitt i ugnen i 25 minuter. Efter ca 20 minuter penslar du kycklingen med pirri piri såsen.
Servera med citronklyftor och med resterande sås vid sidan.