Kryddiga kycklingwraps
Praktiskt och gott och kan vara tilltugg, mellanmål, förrätt eller till och med huvudrätt. Mycket användbart och perfekt med rätt vin. Detta behöver du till fyra:
Till marinaden:
1 msk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt
1 tsk finhackad spansk peppar
1 msk pressad vitlök
2 msk finhackad färsk koriander
2 msk pressad lime
1 dl olivolja
800 g kycklingbröst
8 mjuka bröd till wrapen
150 g blandad grön sallad
Till kålfyllningen:
8 rädisor
1/2 grönt kålhuvud, finhackat
2 medelstora morötter, rivna
3 salladslökar, skura i tunna mynt
2 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot
1 tsk salt.
Så här gör du:
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Vänd kycklingen i marinaden och lägg i en skål och låt ligga kallt i minst en timma.
Blanda ihop kålblandningen och låt den också stå en timma i kylskåp.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i marinaden 6 minuter på varje sida under lock.
Låt kycklingen vila i fem minuter
Dela kycklingen på längden i två bitar.
Placera grön sallad, salladslök och kålsalladen på bröden. Placera ut kycklingen och rulla samman så att det blir helt tätt. Låt wrapsen ligga en halv timma i kylskåp innan du serverar. Behöver du sås så ta bara lite creme fraiche med pressad citron, rökt paprikapulver och salt.