Skriv ut recept Skriv ut recept

En fransk klassiker, som oftast serveras med kött i stället, men det blir förtjusande med kyckling.

Detta behöver du till fyra:
8 kycklinglår
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
4 kvistar timjan
1 msk torkad timjan
12 vitlöksklyftor, skalade och halverade
1 liter körsbärstomater, halverade
3 dl gröna oliver
1 msk pressad citron
3 dl vitt torrt vin

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om
Hetta upp oljan i en stor stekgryta. Stek kycklingen på båda sidor så att den får färg.
Lägg i kryddorna, tomater, vitlök,oliver och pressad citron runt kycklingen. Häll över vinet.
Låt baka mitt i ugnen i 45 minuter.
Servera med lite ris och ett gott bröd att doppa i såsen.