Skriv ut recept Skriv ut recept

En asiatisk festrätt, som du serverar med fint ris.

Detta behöver du till fyra:
4 laxbitar utan skinn och ben
olja att steka i
salt och peppar till laxen
såsen:
2 msk olivolja
2 msk riven ingefära
4 lime frukter
2 röda pepparfrukter
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 schalottenlökar, mycket finhackade
1 selleristjälk, mycket finhackad
2 burkar kokosmjölk
1 dl färsk koriander, hackad
salt och peppar till såsen

Så här gör du:
Salta och peppra laxen runt om.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på hög värme, en minut per sida.
Ta sedan laxen ur pannan. Lägg i alla ingredienser till såsen utom lime och kokosmjölken och stek det tillsamman i fem minuter.
Riv skalet av två av limefrukterna och tillsätt till såsen. Pressa saften ur de två frukterna i såsen. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Koka starkt så att det reducerar med ca 1/3. Lägg tillbaka laxen i såsen och låt det sjuda på spisen under lock ytterligare 10 minuter. Lägg skivad lime i såsen och strö över koriandern.
Servera laxen med sås och ris.