Skriv ut recept Skriv ut recept

En skotsk favorit, som uppskattas av många. Riktigt lätt att laga.

Detta behöver du till fyra:
4 biffar som ska ha rumstemperatur
salt och peppar till köttet
3 msk dijonsenap
olja och smör till stekningen
färsk rosmarin till serveringen
Såsen:
1 dl whisky
2 msk soja
1 msk Worcestershire sås
1 msk HP sås
2 msk balsamvinäger
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
1 msk mjöl
2 dl grädde

Så här gör du:
Salta och peppra köttet runt om. Låt det därefter vila minst 30 minuter i rumstemperatur.
Gnid in köttet med dijonsenap runt om.
Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna på hör värme.
Stek köttet tre minuter på varje sida och låt det därefter vila under lite folie i 20 minuter.
såsen:
Blanda samman whisky, soja, Worcestershire-sås, HP sås, balsamvinäger, basilika och rosmarin i en skål.
Hetta upp en kastrull och blanda samman smör och mjöl. Tillsätt whiskyblandningen och rör om och låt koka 2 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Servera köttet med såsen, en liten sallad och valfri potatis. Garnera med lite rosmarin.