Kycklingleverpaté
Väldigt gott och lättlagat. Dessutom har kycklinglever ännu inte hunnit bli dyr trots sin delikata smak.
Detta behöver du till fyra:
375 g smör
400 g kycklinglever
1 tsk grönpeppar
2 stora vitlöksklyftor, en pressad och en tunt skivad
4 timjankvistar men bara bladen
6 cl mörk rom eller konjak
salt och peppar efter smak
Till serveringen: Rosépeppar och briochebröd
Så här gör du:
Hetta upp 175 g smör i en stekpanna. Stek levern 2 minuter per sida. Lägg därefter i den pressade vitlöken och hälften av timjanbladen, grönpepparn samt romen/konjaken.
Låt steka samman 2-3 minuter.
Kör därefter hela blandningen i en blender till en helt slät smet. Smaka av med salt och peppar. Skopa den i fyra portionsskålar.
Hetta upp resten av smöret. När det blivit varmt lägger du i den skivade vitlöken och låter allt steka samman till dess att vitlöken är gyllenbrun. Lägg då i resterande timjanblad. Häll över i portionsskålarna med patén. Se till att vitlöksskivor och timjan blir jämnt fördelade.
Servera med rostade skivor av briochebröd och några korn rosépeppar.