Skriv ut recept Skriv ut recept

God och krämig pasta där bacon och ost ger karaktär.
Detta behöver du till fyra:
1/2 kg Penne pasta
6 skivor bacon, skurna i bitar
1 matsked smör
3 skinn och benfria kycklingfiléer, skurna i mindre tärningar
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin
1 matsked pressad citron

3 dl grädde
3 dl riven cheddarost
1 tesked rosmarin
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka pastan 1 minut kortare än vad som anges på paketet. Häll av vattnet direkt när tiden har gått.
Under tiden pastan: Stek den hackade baconen i en torr stekpanna till dess den blir krispig. Lägg bitarna på en bit hushållspapper. Behåll fettet i stekpannan.
Lägg i smöret i baconfettet och låt det bli varmt. Stek kycklingbitarna i pannan till dess att de får färg och är genomstekta. Det tar ca fem minuter.
Lägg i vinet, citron, fond, hälften av baconet och rosmarin och rör om. Låt koka samman ca 1 minut. Lägg i grädden och koka samman. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten och låt den smälta samman med såsen.
Lägg pastan i såsen och blanda väl. Låt koka samman två minuter under omrörning.
Servera direkt och strö över resterande bacon.