Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett läckert vegetariskt alternativ med mycket smak.
Detta behöver du till fyra:
Pappardelle eller Tagliatelle pasta efter hunger
6 dl färsk Porcini eller Portobello svamp, grovt hackade (det fungerar med skogschampinjoner också)
2 matskedar kantarellfond
2 dl vitt vin
6 cl mörk rom eller cognac
2 matskedar smör
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 kvist färsk rosmarin
1 1/2 dl riven eller hyvlad parmesan
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka pastan enligt förpackningen. Välj kortaste kokningsalternativ.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i den hackade löken och vitlöken. Stek dem mjuka. Lägg i svampen och rosmarinkvisten. Stek till dess svampen också mjuknar och börjar tappa vätska. Rör om så att det inte fastnar. Tillsätt fond, rom och vitt vin. Koka samman i tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll vattnet av pastan och låt den ånga torr.
Lägg pastan i svampsåsen och rör om och låt pastan suga i sig smakerna under 3-4 minuter medan du vänder runt den.
Servera med hyvlad eller riven parmesan. Dekorera med lite hackad persilja. Servera direkt.