Kycklingsallad med hallon
Nyttigt, vackert och gott. Kan det bli bättre? Dessutom väldigt lätt att laga. Numera finns hallon att köpa hela året.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
2 liter små spenatblad
1 stor rödlök, skalad och skuren i lövtunna skivor
1 dl skivad mandel
1 dl olivolja
2 dl hallon till glasering
1 matsked balsamvinäger
1 matsked vatten
1 tesked torr rosmarin
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
2 dl hallon till serveringen.
Så här gör du:
Värm olivoljan i en panna. Lägg i hallonen till glaseringen, balsamvinäger, vatten, rosmarin, salt och peppar. Vispa ihop till en jämn sås. Spara undan 2/3 av såsen.
Värm en stekpanna. Pensla kycklingen med 1/3 av hallonsåsen. Stek kycklingen ca 7 minuter på varje sida till dess att den är genomstekt. Under tiden lägger du spenat, rödlök, hallon och mandel på fyra tallrikar. Skär den färdiga kycklingen i centimetertjocka skivor. Placera den skurna och fortfarande varma kycklingen på spenaten. Droppa resterande hallonsås över kyckling och sallad. Servera.