Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingsoppa med vitlöksbröd

Gott och värmande och en utmärkt bjudrätt.

Detta behöver du till fyra:
2 kycklingbröst utan skinn och ben, skurna i mindre fyrkanter
till soppan:
50 g smör
1 liten morot, finhackad
1 selleri stjälk, finhackad
1 gul lök, finhackad
2 msk kycklingfond
1 msk kantarellfond
2 dl vitt vin
1 tsk curry
3 dl grädde
till brödet:
8 skivor vitt bröd
100 g smör
4 vitlöksskivor, finhackade
bladpersilja till serveringen

Så här gör du:
Stek löken mjuk i smöret och lägg i selleri och morot. Låt steka samman fem minuter. Kör blandningen slät i en blender. Koka därefter samman med resten av ingredienserna till soppan.
Lägg i kycklingbitarna och låt sjuda samman i 15 minuter.
Hetta upp smöret och lägg i vitlöken. Stek brödet på båda sidorna i smöret.
Servera soppan med vitlöksbrödet och bladpersilja.