Skriv ut recept Skriv ut recept

Lammfärsfyllda cannelloni

, ,

Riktig italiensk husmanskost. Lite pyssel men i stort sett bara att köra rakt fram.

Detta behöver du till fyra:
12 färdiga cannelloni ”rör”
500 g lammfärs
1 stor gul lök , finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor morot finhackad
1 selleristjälk, finhackad
2 kvistar timjan, finhackade
1 dl myntablad, finhackade
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk pressad citron
2 msk majsolja
1 msk tomatpuré
salt och peppar efter smak
2 dl riven parmesan till gratinering
till såsen:
1 burk passerade tomater
1 tsk stark chilisås
2 msk olivolja
1 msk majsmjöl
2 msk pressad citron
Färsk basilika till serveringen

Så här gör du:
sätt ugnen på 175 grader
Koka cannellonin enligt instruktioner på paketet. Låt den rinna av ordentligt.
Hetta upp oljan i en kastrull och rör ner mjölet.
Rör ner resten av ingredienserna till såsen och låt det koka samman minst 6-7 minuter.
Hetta upp oljan till köttsåsen i en stor stekpanna. Lägg i lök och vitlök och stek det mjukt. Lägg i alla ingredienser utom lammfärsen och osten och låt det koka samman.
Lägg i köttet och rör ner det i såsen under kokning. Låt koka samman ca 15 minuter.
Häll tomatsåsen i en ugnsfast form. Fyll de kokta cannellonirören med lammfärsen. Placera dem i tomatsåsen.
Strö över den rivna parmesanen.
Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter eller att osten smält och fått fin färg.
Servera med lite färsk basilika.