Skriv ut recept Skriv ut recept

Härlig mat en kulen kväll och det fungerar lika bra som vardagsmat som festmat. Smakar som en resa till asien.
Detta behöver du till fyra:
100 g smör
800 g benfritt lammkött till gryta
2 medelstora lökar i skivor
3 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 matsked riven ingefära
1 röd pepparfrukt skuren i tunna skivor utan frön.
2 matskedar currypulver
1 tesked spiskummin
1 tesked muskot
2 lagerblad
400 g konserverade hackade tomater
1/2 l färdigblandad oxfond ( 1:5 koncentrerad fond)
1 1/2 dl kokosgrädde
3 matskedar hackad färsk koriander (är du känslig för koriander ta bladpersilja i stället)
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en gryta. Tärna och stek köttet så att det får färg. Salta och peppra. Ta bort köttet med hålslev ur grytan.
Stek löken i grytan i två minuter och lägg i vitlök, ingefära, pepparfrukt, curry, spiskummin, muskot och lagerblad. Hetta upp och rör under ett parminuter. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomaterna och fonden. Rör om och låt koka under lock i 1 1/2 timma. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kokosgrädden och den färska koriandern.
Servera med ett bra ris.