Lammgryta med curry

Härlig mat en kulen kväll och det fungerar lika bra som vardagsmat som festmat. Smakar som en resa till asien.
Detta behöver du till fyra:
100 g smör
800 g benfritt lammkött till gryta
2 medelstora lökar i skivor
3 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 matsked riven ingefära
1 röd pepparfrukt skuren i tunna skivor utan frön.
2 matskedar currypulver
1 tesked spiskummin
1 tesked muskot
2 lagerblad
400 g konserverade hackade tomater
1/2 l färdigblandad oxfond ( 1:5 koncentrerad fond)
1 1/2 dl kokosgrädde
3 matskedar hackad färsk koriander (är du känslig för koriander ta bladpersilja i stället)
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en gryta. Tärna och stek köttet så att det får färg. Salta och peppra. Ta bort köttet med hålslev ur grytan.
Stek löken i grytan i två minuter och lägg i vitlök, ingefära, pepparfrukt, curry, spiskummin, muskot och lagerblad. Hetta upp och rör under ett parminuter. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomaterna och fonden. Rör om och låt koka under lock i 1 1/2 timma. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kokosgrädden och den färska koriandern.
Servera med ett bra ris.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr