Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingsoppa med mycket smak

,

God värmande och trevlig rätt som kan vara huvudrätt, förrätt eller mellanrätt. Det ger en pust av Italien. Inte särskilt svårt att laga.
Detta behöver du till fyra:
8 dl färdigblandad kycklingfond
2 dl vitt vin
3 kycklingbröstfiléer
3 dl tomatpuré
7 hg mogna tomater som du skållat tagit fröna ur och hackat grovt
1 gul lök, skalad och finhackad
1/2 dl okokt långkornigt ris
1/2 l champinjoner i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 medelstora morötter skurna som tjocka mynt
2 selleristjälkar skurna i tunna stavar ca 5 cm långa
2 teskedar spiskummin
1 tesked salt
1 tesked chilipulver
1/2 tesked malen svartpeppar
1/2 tesked kajennpeppar
1 matsked pressad citron
Så här gör du:
Koka upp kycklingfond och vitt vin i en stor kastrull. Skär kycklingen i tärningar och koka bitarna i fonden i 30 minuter.
Skumma då och då bort proteinet som flyter upp till ytan. Efter 30 minuter tar du kycklingbitarna ur buljongen och låter dem svalna.
Lägg i alla kryddorna i fonden och rör om. Lägg i tomatpurén, de hackade grönsakerna  och låt koka upp. Sätt på lock på kastrullen och låt sjuda i 20 minuter. Lägg i kycklingbitarna och tillsätt den pressade citronen. Servera med en klick creme fraiche.