Kycklingsoppa med mycket smak
God värmande och trevlig rätt som kan vara huvudrätt, förrätt eller mellanrätt. Det ger en pust av Italien. Inte särskilt svårt att laga.
Detta behöver du till fyra:
8 dl färdigblandad kycklingfond
2 dl vitt vin
3 kycklingbröstfiléer
3 dl tomatpuré
7 hg mogna tomater som du skållat tagit fröna ur och hackat grovt
1 gul lök, skalad och finhackad
1/2 dl okokt långkornigt ris
1/2 l champinjoner i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 medelstora morötter skurna som tjocka mynt
2 selleristjälkar skurna i tunna stavar ca 5 cm långa
2 teskedar spiskummin
1 tesked salt
1 tesked chilipulver
1/2 tesked malen svartpeppar
1/2 tesked kajennpeppar
1 matsked pressad citron
Så här gör du:
Koka upp kycklingfond och vitt vin i en stor kastrull. Skär kycklingen i tärningar och koka bitarna i fonden i 30 minuter.
Skumma då och då bort proteinet som flyter upp till ytan. Efter 30 minuter tar du kycklingbitarna ur buljongen och låter dem svalna.
Lägg i alla kryddorna i fonden och rör om. Lägg i tomatpurén, de hackade grönsakerna och låt koka upp. Sätt på lock på kastrullen och låt sjuda i 20 minuter. Lägg i kycklingbitarna och tillsätt den pressade citronen. Servera med en klick creme fraiche.