Skriv ut recept Skriv ut recept

Fullständigt perfekt med ett glas champagne innan maten eller bara för att njuta av ett bra möte mellan vin och mat.
Detta behöver du till fyra personer:
250 g färska skogschampinjoner
2 matskedar smör
2 schalottenlökar, finhackade
1 tesked koncentrerad kantarellfond
2 matskedar torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
4 skivor vitt bröd skuret i trekanter utan kanter.
smör att steka brödet i
2 matskedar finhackad gräslök
Så här gör du:
Hacka svampen fint.
Smält smör i en stekpanna. Lägg i löken och stek den mjuk, men utan att den får färg. Det tar ca 3 minuter.
Lägg i den hackade svampen och rör om. Låt steka tillsammans med löken på medelvärme i ca 5 minuter. Rör om då och då. Lägg i vin och fond. Rör om och lägg på lock. Låt sjuda i ytterligare fem minuter. Ta av locket och fortsätt koka under omrörning så att det mesta av vätskan kokar bort.
Lägg i grädden och rör om. Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt det reducera så att det tjocknar.
Steg brödtrekanterna i smör så att de får färg. Fördela svampröran över bröden och toppa med lite hackad gräslök.