Skriv ut recept Skriv ut recept

Lammkotletter med lakrits-svampsås

En maträtt med mycket smak.

Detta behöver du till 4 personer:
8 stora lammkotletter
Rosmarin (färsk eller torr)
salt
2 msk smör
3 dl skivade champinjoner
1 matsked kalvfond (koncentrat)
1 tesked kycklingfond (koncentrat)
1 dl kraftigt rött vin
2 dl vispgrädde
2 teskedar lakritspulver

Så här gör du:
Stek eller grilla lammkotletterna med rosmarin och peppar och salta efter stekningen.
Stek svampen i smör med salt.
Koka ihop vin, fond och lakritspulver på låg värme till dess att vätskan reducerats till hälften. Lägg i svampen och stek tillsammans ett par minuter. Häll i grädden och koka under ca 15 minuter eller till dess att såsen tjocknat. Red om du vill ha tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.
Servera lammkotletterna med potatismos, lite sallad och sås.