Gratinerad köttfärspasta

Klassisk god pastarätt med köttfärs och mycket smak. Blir lätt en ny favorit.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
500 g mager köttfärs
1 stor gul lök, hackad
1 zucchini, strimlad
2 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl grädde
1 burk krossade tomater
2 hackade vitlöksklyftor
1 tesked rosmarin
1 tesked oregano1 matsked koncentrerad svampfond
250 g torr penne pasta
2 stota mogna tomater i skivor
3 dl riven mozzarella
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Värm oljan i en stekpanna och stek löken mjuk. Lägg i köttfärs och zucchini och stek den till dess att den fått färg.
Lägg i vin, kryddor, fond, vitlök, tomatkross. Blanda runt och låt koka samman i tio minuter. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med den okokta pastan. Lägg blandningen i en stor smord ugnsfast form. Täck med folie och ställ mitt i ugnen i 30 minuter.
Ta av folien och lägg på tomatskivorna. Strö över osten och ställ i ugnen ca 15 minuter eller till dess att osten får färg.
Servera med en grön sallad.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner