Skriv ut recept Skriv ut recept

Originalreceptet är italienskt och har blivit en internationell klassiker. Såsen på tonfisk och majonnäs är grymt god! Du tar tunna skivor av lagat kalvkött. Vi tycker att kalvrostbiff i tunna skivor fungerar utmärkt. Vill du vara trogen originalreceptet ska det förstås vara gjort på kalv men vi har provat det med kalkon i tunna skivor med bra resultat. Det blir en rätt som passar förträffligt med ett bra rött vin.
Detta behöver du till fyra personer
12 tunna stora skivor kalvrostbiff
1 1/2 dl tonfisk i vatten, där du häller bort vattnet
1 1/2 dl smakrik färsk majonnäs
2 matskedar Worcestershire sås
1 matsked riven parmesan
4 ansjovisfiléer

1 dl kapris
salt och peppar
hackad gräslök
Så här gör du:
Lägg tonfisk, majonnäs, Worcestershire sås, parmesan, ansjovis och hälften av kaprisen i en matberedare. Kör till slät mousse. Smaka av med salt och peppar.
Lägg rostbiffen på tallrikar sida vid sida. Bred på ett generöst lager av tonfiskröran. Strö över resten av kaprisen och lägg att par nypor gräslök allra sist.