Skriv ut recept Skriv ut recept

Originalreceptet är italienskt och har blivit en internationell klassiker. Såsen på tonfisk och majonnäs är grymt god! Du tar tunna skivor av lagat kalvkött. Vi tycker att kalvrostbiff i tunna skivor fungerar utmärkt. Vill du vara trogen originalreceptet ska det förstås vara gjort på kalv men vi har provat det med kalkon i tunna skivor med bra resultat.
Detta behöver du till fyra personer
12 st tunna stora skivor kalvrostbiff
1 1/2 dl tonfisk i vatten, där du häller bort vattnet
1 1/2 dl smakrik färsk majonnäs
2 matskedar Worcestershire sås
1 matsked riven parmesan
4 st ansjovisfiléer

1 dl kapris
4 st cocktail kapris

salt och peppar
hackad persilja till garnityr (kan bytas mot gräslök)
Så här gör du:
Lägg tonfisk, majonnäs, Worcestershire sås, parmesan, ansjovis och hälften av kaprisen i en matberedare. Kör till slät mousse. Smaka av med salt och peppar.
Lägg rostbiffen på tallrikar sida vid sida. Bred på ett generöst lager av tonfiskröran. Strö över resten av kaprisen och montera en halverad cocktailkapris per person och lägg ett par nypor persilja allra sist.