Räkcocktail
En härligt festlig klassiker som bygger på så kallad Marie Rose-sås, vilket i princip är samma som Rhode Island (kallad Thousand Island i USA) men där namnet Marie Rose ska användas då det serveras till räkor. Notera att många recept har ketchup i såsen, men då blir den för söt för vinet. Därför har vi ett mindre sött alternativ i tomatpurén istället.
Det här behöver du till fyra personer som förrätt:
400 g oskalade räkor (eller så mycket som 4 personer hungrar efter hos er)
5 dl majonnäs
4 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 msk Worcestershire sauce
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hur enkelt som helst. Blanda allt utom räkorna i en skål. Täck med plastfilm och ställ in i kylen i minst 30 min. Skala räkorna. Ta ut såsen ur kylen och lägg upp i cocktailglas. Aptera räkorna längs glasets kant med stjärten hängande ut och toppen i såsen. Du kan lämna den yttersta stjärten på skalet för en ännu snyggare servering.