Thailändsk kycklinggryta
Mycket smaker och en härlig värme som påminner om en resa till Thailand.
Detta behöver du till fyra personer:
1 matsked jordnötsolja
1stjälkcitrongräs
1 matsked finhackad ingefära
1 matsked finhackad vitlök
1 gul lök skuren i tunna skivor
3 paprikor, finhackade
1/2 dl röd curry pasta
1 burk kokosmjölk
1 dl granatäppelkärnor
2 kycklingbröst skurna i tunna skivor
2 matskedar pressad lime
1/2 dl grovt hackad koriander
salt efter smak
Så här gör du:
Värm upp jordnötsoljan i en stor stekpanna. När oljan är varm lägg i citrongräs, ingefära och vitlök och rör om under ca 1 minut. Lägg i löken och paprikan. Rör om under ytterligare en minut. Blanda i curry pastan. Rör om under 2 minuter. Lägg i den skivade kycklingen. Lägg i kokosmjölken och rör ordentligt så att det blandar sig.
Lägg i granatäppelkärnorna. Smaka av med salt. Låt sjuda ett par minuter. Vänd ner koriander och lime saften. Ta bort från värmen och servera omedelbart med ris och lite färsk koriander.