Lätt lammgryta
Smakrik lammgryta, som ändå är lätt och passar vid alla tillfällen. Förträfflig till ett riktigt mustigt rött vin.
Detta behöver du till fyra:
olivolja
6 hg lammkött utan ben, skuret i mindre tärningar
1 stor aubergine, skuren i små bitar
1 stor gul lök, skalad och skuren i tunna skivor
2 vitlöksklyftot, finhackade
2 matskedar harissa (färdig tunisisk kryddblandning som finns på burk eller torkad som krydda)
1 burk krossade tomater
3 dl färdigblandad kycklingfond ( 8 cl koncentrat och resten vatten)
stor knippa persilja som du hackat.
saften från 1/2 citron
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Värm 1 matsked olja i en stekpanna. Bryn lammköttet runt om och ta det sedan ur pannan. Lägg i en matsked olja till och bryn auberginbitarna på samma sätt. Ta sedan auberginen ur pannan. Lägg i lök och vitlök och stek dem mjuka,
Lägg tillbaka lamm, aubergine, harissa, tomater och fond. Sätt på lock och stoppa i ugnen. Låt koka i 1 1/2 timma. Sist rör du i persilja och pressad citron. Servera med potatis eller ris.