Skriv ut recept Skriv ut recept

Lätt lammgryta

Smakrik lammgryta, som ändå är lätt och passar vid alla tillfällen. Förträfflig till ett riktigt mustigt rött vin.
Detta behöver du till fyra:
olivolja
6 hg lammkött utan ben, skuret i mindre tärningar
1 stor aubergine, skuren i små bitar
1 stor gul lök, skalad och skuren i tunna skivor
2 vitlöksklyftot, finhackade
2 matskedar harissa (färdig tunisisk kryddblandning som finns på burk eller torkad som krydda)
1 burk krossade tomater
3 dl färdigblandad kycklingfond ( 8 cl koncentrat och resten vatten)
stor knippa persilja som du hackat.
saften från 1/2 citron
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Värm 1 matsked olja i en stekpanna. Bryn lammköttet runt om och ta det sedan ur pannan. Lägg i en matsked olja till och bryn auberginbitarna på samma sätt. Ta sedan auberginen ur pannan. Lägg i lök och vitlök och stek dem mjuka,
Lägg tillbaka lamm, aubergine, harissa, tomater och fond. Sätt på lock och stoppa i ugnen. Låt koka i 1 1/2 timma. Sist rör du i persilja och pressad citron. Servera med potatis eller ris.