Skriv ut recept Skriv ut recept

Att laga mat i folie är ett litet mirakel. Vi har angivit i receptet att du ska använda ugnen, men du kan lägga dina foliepaket på grillen eller den öppna elden. Många möjligheter och ett väldigt gott slut.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsstora laxfiléer utan skinn och ben
1/2 kg räkor, skalade
4 msk olivolja
salt och peppar efter smak
1 msk färsk finhackad Oregano
Till senaps/vitlökssåsen:
1 dl smält smör
1 msk pressad citron
2 msk Dijonsenap
2 msk finhackad vitlök
2 msk finhackad dill
1 msk riven pepparrot
1 msk koncentrerad kantarellfond
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Förbered fyra stora foliebitar att slå in fiskbitarna i.
Pensla laxen med olivolja och salta och peppra runt om. Strö över Oreganon.
Lägg laxbitarna mitt på folien. Strö över de skalade räkorna.
Blanda samman alla ingredienser till såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Häll över hälften av såsen över räkorna och fisken. Spara den andra halvan på svag värme.
Knyt samman folien och lägg mitt i ugnen. Låt bakas i femton minuter.
När du serverar så öppna bara upp paketet och lägg det på mattallriken. Häll över den resterande såsen.
Det blir gått med lite potatispuré eller bara en sallad.