Skriv ut recept Skriv ut recept

Typisk och riktigt trevlig italiensk mat. Man vet hur man kan skapa goda smaker i enkla rätter.
Detta behöver du till fyra personer:
2 ägg, vispade
2 dl ströbröd
1 msk riven parmesan
4 stora kycklingbröst (eller några fler om de är små)
4 skivor torkad italiensk skinka (fler om du har flera kycklingbröst)
4 fina stora hela salviablad
4 msk olivolja
salt och peppar efter smak
2 msk smör
1 dl vitt vin
Så här gör du:
Banka ihop kycklingbrösten med handflatan så att de blir ca 2 cm tjocka.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Blanda samman ströbröd och parmesan i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en annan tallrik.
Vänd kycklingen i ägget och sedan i ströbrödet så att de täcks runt om. Placera skinkan på varje bröst. Fäst salvian i skinkan med en tandpetare.
Stek kycklingen med skinkan neråt i tre minuter i stark värme. Vänd därefter försiktigt och stek den andra sidan i tre minuter. Salta och peppra på skinksidan.
Ta kotletterna ur pannan och lägg kotletterna med folie över sig så de håller sig varma.
Lägg i smöret i stekpannan och vispa upp allt som ligger på botten. Rör ner vinet och låt koka med mycket stark värme under ett par minuter så att såsen reducerar och tjocknar lite.
Servera direkt och häll lite av såsen över kotletterna. Det blir bra med en sallad på sidan.