Skriv ut recept Skriv ut recept

Lite hetta i smaken som passar ett vin med en försiktig restsötma. Severa med ett bra ris, som absorberar den goda såsen.
Detta behöver du till fyra:
1 burk kokosmjölk
2 msk russin, finhackade
4 teskedar röd currypasta
2 tsk kantarellfond
2 tsk finhackad spansk peppar
3 dl gul lök i tunna skivor
4 dl röd paprika i skivor
6 hg biffkött, skuret i tunna skivor
3 dl färsk basilika
2 msk limesaft
4 klyftor Lime
salt och peppar efter smak
Så här gör du.
Häll kokosmjölken i en stekpanna och hetta upp den. Rör ner russin, curry, fond, gul lök, spansk peppar och paprika. Låt koka samman i tio minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i köttet och låt det koka med såsen i fem minuter.
Vänd ner basilika och limesaften.
Servera med limeklyftor och ett gott ris.