Skriv ut recept Skriv ut recept

Riktigt gott och det innehåller allt du behöver.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar torsk utan skinn och ben
700 g potatis, skalad och skuren i 1/2 cm tjocka skivor
1 stor rödlök, tunt skivad
2 tsk torr rosmarin
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
3 dl grovt hackade tomater
2 stora tomater skurna i tunna skivor
1 msk torr oregano
1 dl finhackad persilja
1 dl olivolja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman hälften av oljan med potatisskivorna, lökskivor, vitlök och rosmarin i en skål.
Sprid ut blandningen på ett ugnsfast fat. Sprid ut de hackade tomaterna över potatisen. Salta och peppra.
Sätt mitt i ugnen och baka 25 minuter.
Salta och peppra torsken runt om. Tryck ner torskbitarna bland potatisen. Placera rikligt med skivade tomater över torsken. Krydda med oregano. Strö över persiljan. Häll över den resterande oljan på torsken. Baka i ytterligare 15 minuter.
Servera med en creme fraiche blandad med pressad citron och lite rivet citronskal.