Skriv ut recept Skriv ut recept

Laxkroketter med senaps creme fraiche

Riktigt trevlig festmat, som kan vara både en förrätt och huvudrätt. Receptet är anpassat som förrätt.
Detta behöver du till fyra:
laxkroketten:
400 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i små bitar
6 soltorkade tomater i olja, skurna i små bitar
1 dl finhackade basilikablad
1 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
2 dl ströbröd
smör att steka i
såsen:
3 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk citronskal, rivet
dekor:
rostade pinjenötter
citronklyftor
Så här gör du:
Lägg basilikan och grädden i en matberedare. Kör så att basilikan är helt finfördelad. Lägg i laxen, tomaterna och ett ägg. Salta och peppra. Lägg ströbrödet i en djup tallrik. Gör små biffar av laxsmeten och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Stek bullarna totalt 5 minuter på varje sida.
Blanda alla ingredienserna till såsen.
Servera laxen med lite sås och strö över lite rostade pinjenötter. lägg på en citronklyfta.