Laxkroketter med senaps creme fraiche
Riktigt trevlig festmat, som kan vara både en förrätt och huvudrätt. Receptet är anpassat som förrätt.
Detta behöver du till fyra:
laxkroketten:
400 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i små bitar
6 soltorkade tomater i olja, skurna i små bitar
1 dl finhackade basilikablad
1 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
2 dl ströbröd
smör att steka i
såsen:
3 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk citronskal, rivet
dekor:
rostade pinjenötter
citronklyftor
Så här gör du:
Lägg basilikan och grädden i en matberedare. Kör så att basilikan är helt finfördelad. Lägg i laxen, tomaterna och ett ägg. Salta och peppra. Lägg ströbrödet i en djup tallrik. Gör små biffar av laxsmeten och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Stek bullarna totalt 5 minuter på varje sida.
Blanda alla ingredienserna till såsen.
Servera laxen med lite sås och strö över lite rostade pinjenötter. lägg på en citronklyfta.