Crostini (små stekta brödskivor) med vitlöksräkor
Världens enklaste tilltugg, som ändå är lite arbetat och visar omtanke om gästerna. Det brukar slinka ner mycket lätt. En perfekt start på en lång kväll eller som tilltugg bara till fördrinken.
Det här behöver du till fyra:
1 baguette
1 dl olivolja
salt och peppar (lite här och där)
1 msk smör
1 tsk koncentrerad skaldjursfond
1 msk pressad citron
2 msk finhackad vitlök
6 hg räkor, som du skalar
1 dl riven parmesan
1 dl vispgrädde
6 droppar Tabasco
1 msk persilja, finhackad
hyvlad parmesan till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär baguetten i skivor lite på snedden. Pensla brödskivorna med olivolja på båda sidorna. Salta och peppra brödskivorna försiktigt.
Baka mitt i ugnen till dess att bröden får fin brun färg. Det tar ca 10 minuter. Ta dem ut ugnen.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i vitlök, fond, och citron. Stek till dess att vitlöken är genomskinlig. Lägg i riven parmesan, persilja, Tabasco och grädde. Rör konstant till dess att osten smält och såsen tjocknat. Vänd ner räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Lägg räkröran på brödskivorna och toppa med lite hyvlad parmesan. Servera direkt.