Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassiskt, gott och mycket inbjudande. Suveränt lättlagat och för säkerhets skull går det fort. Kan inte bli bättre.
Detta behöver du till fyra:
Till såsen:
2 msk olivolja
1/2 tsk krossade rosépepparkorn
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk nyriven pepparrot
1/2 liter körsbärstomater i halvor
1 dl vitt vin
2 msk pressad citron
1 tesked rivet citronskal
2 dl hackad basilika

1 msk smör
salt och peppar
Till torsken:
2 msk olivolja
4 portionsbitar torskrygg
salt och peppar
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Lägg i vitlök och rosépeppar och stek till dess att löken får färg. Lägg i tomaterna och stek dem till dess att de börjar tappa vätska och skrumpnar. Det tar ca 10 minuter. Lägg i vinet och rör samman. Tillsätt basilika, pepparrot, rosépeppar, citronsaft och citronskal och koka samman i två minuter. Rör ner smöret så att såsen blir simmig. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm, men inte kokande.
Hetta upp olja i stekpannan (sådan som det inte fastnar i). Salta och peppra torsken runt om. Hetta upp oljan. Stek torsken i fem minuter och vänd den försiktigt och stek fem minuter på andra sidan.
Lägg upp torsken och häll över såsen. Servera direkt.