Skriv ut recept Skriv ut recept

En skön smak och ett sätt att variera spjällen. Du kan göra på samma sätt med kotletter (inte i bit dock) eller griskarré.
Detta behöver du:
Revbensspjäll efter hunger och tjocklek
2 msk pressad lime
2 msk Honung
1 msk Soja
2 msk Olivolja
2 tsk Salt
2 nypor Svartpeppar; grovmalen
2 tsk riven ingefära
1 tesked torkad rosmarin.
Gör så här:
Blanda ihop marinaden. Lägg spjällen i en tjock plastpåse, och häll i
marinaden. Låt köttet marinera i 3 timmar i rumstemperatur eller
över natten i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg över kött och
marinad i en ugnssäker form. Sätt in köttet i mitten av ugnen och
stek det i 15 min. vänd köttet och stek i ytterligare 15 min.
Ta ut köttet ur ugnen. Spara resterande marinad i formen. Sätt på grill eller 250 grader i ugnen. Lägg in köttet på galler med köttsidan upp tills dess det fått fin färg. Det tar ca 20 minuter.
Resterande marinad röres ur ugnsfatet med lite olja. Servera bitar av köttet och napera lite av marinaden på köttet.