Skriv ut recept Skriv ut recept

Limegravad lax

Det är fräscht, supergott och superlätt. Du kan servera den i skivor som förrätt, men vi gillar den i bit på ett lite otraditionellt vis.

Detta behöver du till fyra:
En bit laxfilé på 800 g utan skinn och ben.
2 dl finhackad dill
2 msk salt
1 msk vitpeppar
1 dl rivet limeskal
2 dl pressad lime
Limeklyftor till serveringen

Så här gör du:
Torka av laxen noga med hushållspapper
Salta och peppra laxen runt om. Strö över limeskalet och platta fisken med handflatan så att skalet fastnar runt om.
Lägg laxbiten på ett fat med kanter och strö över dillen.
häll försiktigt över limesaften.
Täck med plastfolie. Lägg kallt.
Efter ett dygn vänder du laxen. Täck med folie igen.
Efter ytterligare ett dygn är laxen klar att äta.
Servera med en fin blandad sallad och kanske några potatisklyftor. Fina limeklyftor vid sidan.