Ljummen potatissallad med teriyakisås och kyckling
En lite matigare sallad som bara blir ännu godare dagen efter, om det blir något över. Perfekt att ha när man bjuder många på middag eller buffé. Dessutom riktigt bra med rosévin en solig lunch.
Detta behöver du för 4 personer:
2 halvtinade kycklingfiléer
400g delikatesspotatis
1 msk smör
1 liten påse babyspenat
1 knippe rädisor
1 knippe tunn salladslök
1/2 dl teriyakisås
1 dl majonnäs
1 tesked dijonsenap
1 msk rostade sesamfrön
Salt och peppar
Så här gör du:
Koka potatisen med skal, tills de är nästan genomkokta. Häll av vattnet och ställ åt sidan utan lock.
Skiva de halvtinade kycklingfiléerna i ca ½ cm tjocka skivor. Den blir mycket lättare att skiva om de inte är helt tinade.
Skiva salladslöken tunt och dela rädisorna på mitten.
Stek kyckling skivorna i smör, salta och peppra. När kycklingen är klar häll över teriyakisåsen, majonnäsen, senapen och salladslöken. Blanda ordentligt. Ställ av från värmen.
Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över kycklingblandningen och lägg i rädisor, vänd försiktigt runt så att potatisen täcks av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med spenaten på sidan och toppa med rostade sesamfrön.