Skriv ut recept Skriv ut recept

Som ett litet alternativ till entrédrink kan du servera denna överraskande balndning av förrätt, drink, tilltugg och nattmat. Det är lätt att göra och alldeles otroligt lätt att dricka/äta.
Det här behöver du:
gelatinblad
löjrom
gräslök
vodka
allt efter behov.
Så här gör du:
Innan du börjar så tänk på att om du får vodka med gelatin över så spara den i rumstemperatur till nästa omgång. Det beror på hur tätt det blir med löjromen hur mycket vodka som går åt. Gräslöken och blandningen med gräslöken luftar lite och släpper in vodka. Det är meningen.
Du lägger ett par gelatinblad i vatten så att de blir mjuka.Krama ur dem överskottsvatten och lös gelatinet i vodka som du värmer upp (inte koka). Så snart gelatinet löst sig så ställer du det att svalna. När det fått rumstemperatur tillverkar du dina löjromsshots. Finhacka gräslök och blanda med löjrom. Lägg blandningarna i små snapsglas och fyll till kanten med vodgagelatinet. Ställ i kylskåp. Servera när det stelnat med en liten tesked så att framförallt kvinnorna inte behöver ta hela rasket på en gång. Det är förbluffande spännande smakblandning. Som jag sa på provningen var försiktig med mängderna. Vodkan finns där även om det inte smakar vodka. Gott är det! Till detta dricker du ingenting!!