Lök och gorgonzola-pizza
Kanske inte världens nyttigaste mat, men om du har bestämt dig för en onyttig dag så sitter den här pizzan perfekt. Dessutom förträfflig med ett behagligt rött vin. Vill du ha något riktigt gott och enkelt som du dessutom kan dela med goda vänner en spontan kväll så är detta en mycket bra lösning!
Detta behöver du till 4:
Köp färdig pizzadeg. Finns i alla butiker.
100 gram smör
4 stora gula lökar, skalade och skurna i tunna skivor
4 cl mörk rom
1 tesked torr oregano
500 g enkel gorgonzola eller vanlig ädelost bruten i smulor.
4 matskedar tomatpuré
Så här gör du:
Smält smöret i en stekpanna och lägg i löken. Rör då och då och låt löken stekas mjuk och gyllenbrun. Rör ner romen och oreganon. Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg bakpapper på en plåt och rulla ut degen på det (ibland kommer degen med bakpapper). Bred ett tunt lager med tomatpuré över hela degen. Sprid ut den stekta löken. Smula över osten jämnt och ställ mitt i ugnen. Baka ca 15 minuter eller till dess att osten smält och fått färg.