Skriv ut recept Skriv ut recept

Lökringar som tillbehör eller mellanrätt

,

Lökringar passar till mycket; allt från hamburgare till kyckling. Det är mycket enkelt att göra. Här får du ett recept på en liten dipsås också om du ska servera lökringarna utan något annat tillbehör.
Detta behöver du till fyra:
2 teskedar salt
4 dl vetemjöl
4 dl majsolja
1 dl majsmjöl
1 dl majonnäs
1/2 tesked svartpeppar
4 dl vispgrädde
2 matskedar finriven pepparrot
2 matskedar tomatketchup
5 stora gula lökar
Så här gör du:
Lökringarna:
Skala lökarna och skär ca 1 cm tjocka skivor där löken är som tjockast (vid ekvatorn). Separera lökskivan i ringar.
Blanda i en stor skål vispgrädde, 1 tesked salt, 1/4 tesked svartpeppar. Lägg lökringarna i gräddblandningen och låt ligga ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda samman mjöl, majsmjöl, resterande salt och peppar.
Hetta upp oljan i en kastrull. Ta upp lökringarna ur grädden och låt rinna av. Placera därefter lökringen i mjölblandningen och vänd så att den blir helt täckt. Lägg ringen i oljan och låt fritera ca 3 minuter till dess att den får färg. Lägg på bakpappret.
Placera lökringarna i ugnen och låt baka ca 20 minuter.
Dipsåsen:
Blanda samman majonnäs med ketchup och pepparrot. Salta och peppra efter smak.