Marinerad grekisk kyckling
Mycket smaker och ett härligt sätt att laga din kyckling. Vi har gjort det med filéer, men det fungerar lika bra med hel kyckling.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröstfiléer
till marinaden:
3 msk olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk vardera av torkad kummin, basilika, svartpeppar, paprika
1 tsk salt
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i marinaden och vispa till dess att saltet löst sig helt.
Lägg kycklingen i en stor plastpåse. Häll över marinaden och se till att alla filéerna täcks av marinad. Lägg påsen kallt i 8 timmar eller över natten. Vänd då och då på påsen.
Vid tillagningen värmer du upp olivolja i en stor stekpanna. Ta kycklingen ur påsen och spara dressingen i en kastrull.
Stek å stark värme 4 minuter på ena sidan. Sätt ner värmen, vänd på kycklingen och stek 6 minuter under lock.
Koka upp dressingen.
Servera kycklingen med lite av dressingen som sås. Passar utmärkt med en grön sallad.