Skriv ut recept Skriv ut recept

Det här receptet bygger på att du köper färdiga blinier (sm finns frysta i alla välsorterade butiker) eller bakar egna om du har lust till det. Det är lätt och enkelt att montera och blir ett strålande tilltugg.
Detta behöver du till fyra
4 stora skivor rökt lax skurna i fyra lika stora bitar
16 blinier (det brukar finnas det i en förpackning)
smör att steka blinierna i
2 dl creme fraiche
1 msk riven pepparrot
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
hackad gräslök till serveringen
Så här gör du:
Blanda samman creme fraiche, pepparrot, senap och salt.
Hetta upp en stekpanna och låt smöret smälta och bli ordentligt varmt. Stek blinierna snabbt på båda sidorna. Lägg dem därefter på serveringsfat. Lägg på en sked creme fraiche på alla blinierna. Vik ihop laxbitarna till blomknoppar och placera dem på creme fraichen. strö på gräslök och servera direkt.