Skriv ut recept Skriv ut recept

Härligt krämig mat från hjärtat av Toscana. Lätt att laga även om det tar en liten stund.
Detta behöver du till fyra:
2 msk smör
6 vitlöksklyftor, finhackade
500 g skalade räkor (ca 800 g oskalade)
1 gul lök, hackad
1 dl vitt torrt vi
150 g soltorkade tomater i olja i strimlor
3 dl grädde
1 msk kantarellfond
salt och peppar efter smak
7 dl spenat
2 dl riven Parmesan
1 tsk oregano
1 tsk salvia
2 msk finhackad persilja
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i lök och vitlök och stek det 3-4 minuter så att det blir mjukt.
Lägg i vinet och rör upp det som eventuellt fastnat i botten. Lägg i kryddor och fond. Koka samman några minuter. Lägg i spenaten, soltorkade tomater, grädde och parmesan. Koka samman några minuter så att såsen tjocknar. Lägg i räkorna och persiljan och stäng av värmen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller en sallad.